
Policy 2.23(a) 

 

 

 POLICY ON RETURNING FROM SICK LEAVE OR EXTENDED ILLNESS   

  

  

  

Staff who have been granted sick leave or who have been on a period of 

extended illness or who have had major surgery shall present a letter from 

their physician indicating that they are physically and mentally capable of 

returning to full-time employment.  In the event that there is a question 

regarding the individual's capability, the District has the option of 

requesting an examination by a physician of their choosing.  If there is still 

a question regarding the individual's capability of returning to full-time 

employment, a panel of physicians, one appointed by the individual, one 

appointed by the District, and a third physician mutually agreed upon by both 

the District and the individual, shall be asked to give a recommendation, the 

findings of which will be final.  

 

 

 

 

Cross-References 

 

 Policy 2.23 Policy on Leaves and Absences  

 Policy 2.24 Policy on Physical Examinations 

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
 

 

 

 

 

 

 

 

(Adopted by the Board of Trustees 9-22-69; revised 10-28-96, 3-27-06)   


